بیش فعالی را با خودتان نبرید!(مسافرت با کودکان دارای علایم بیش فعالی و کم توجهی)

ساخت وبلاگ






ترجمه و بازنویسی: امین میرموسوی

صدای مشاور :9092301285

راهی شدن با کودکی که نشانه های اختلال بیش فعالی و کم توجهی(ADHD) دارد می تواند آرامش مسافرت را به چالش بکشد، فرودگاه ،جاده، رانندگی طولانی، اتاق های کوچک هتل، ترافیک های ایام تعطیلات می تواند نظم را که برای آموزش آن به این قبیل بچه ها مدت ها زحمت کشیدیم متزلزل کند.

به هر حال این شرایط می تواند به کج خلقی، گریه و آشفتگی در رفتار و لج بازی ها و نافرمانی ها منجر شود که معمولا مسافرت را برای اعضای خانواده دشوار می سازد.

بهترین روش برای این که این چند روز سفر صرفا تحمل نشود بلکه به خوبی سپری شود ، چه می تواند باشد؟

در این جا به چند پیشنهاد می پردازیم که به نیازهای خاص فرزند شما در طول سفر توجه دارد.

آمادگی فکری برای فرزندتان:

-هیجان زده نکنید؛ کودک خود را برای یک سفر یک هفته ای به خارج از شهر یا کشور هیجان زده نکنید. به خصوص منظورم مطلع شدن بچه ها از یک برنامه سفر مهیج در زمانی که هنوز مدرسه ها تعطیل نشده است و او باید متمرکز درس باشد. بلکه با نزدیک شدن به ایام سفر با علامت گذاری روی تقویم فرزندتان را برای سفر پیش رو آماده سازید و او را از یک دورنمایی از برنامه های سفر و روتین ها آگاه سازید.

فعالیت هایی که او دوست دارد در زمان تنهایی هنگام سفر( مثل نشستن روی صندلی ماشین که نمی تواند چندان با پدرش حین رانندگی صحبت کند) انجام دهد و برایش لذت بخش است را از او دریغ نکنید. مشخصا سوال کنید. او دوست دارد چه کارهایی در طول سفر انجام دهد، زمینه را بررسی کنید و حتی بپرسید او دوست دارد برنامه هایش به چه شکل اجرا شود. این مساله به غیر از این که کمک می کند تا او زمینه های علاقه مندی خود را فراهم کند به شما کمک می کند مرزهای رفتارهای نابهنجار و ممنوعِ او را پیدا کنید و انتظارات خود را بازگو کنید ، با او صحبت کنید ، او را آگاه سازید  و بر سر آن به توافق برسید.

همراه داشتن وسایل مورد علاقه

خواب در بسترهای مختلف که ویژگی خاص سفر است، برای فرزند شما که دارای نشانه هایADHD  می باشد مناسب نیست. می دانیم که تغییرات زیادی می تواند در سفر برای فرزند شما پیش بیاید زمان خواب او تغییر می کند. از طرفی در نظر گرفتن تفاوت ساعت شبانه روزی اگر خارج از کشور باشید مهم است. بنابراین نمی توان دقیقا برنامه های تربیتی را اجرا کرد ؛ باید این شرایط سهل شود برخی بچه ها عادت دارند اسباب بازی هایی را از منزل با خود به همراه آورند. گاه یک وسیله ساده تا مدت ها او را مشغول می کند چرا که با آن مانوس و راحت است، حتی یک همچنین وسایلی را در چمدان بسته بندی نکنید، بگذارید داخل ماشین دستش باشد حتی موقع خواب، او احساس راحتی خواهد کرد و با آرامش بیشتری می خوابد.

اجتناب از خستگی:

نشانه های بیش فعالی اغلب زمانی که کودک خواب کافی ندارد تشدید می شود تلاش برای برقراری خواب منظم برای تحت کنترل نگه داشتن بد تربن علایم ADHD ضروری است. پیشنهاد می شود کودکان را تشویق به استراحت های نیمروز کنید . گاهی مشورت با پزشک برای آگاهی از این که آیا صلاح است داروی مورد نیازش(ریتالین یا ریسپریدون) را اگر در زمان مدرسه صبح زود مصرف می کرده اما اکنون کمی دیرتر مصرف کند و همین طور مصرف همین میزان برای بعد از ظهر کمی دیرتر انجام شود، می تواند شرایط را برای آرامش در طول سفر بیشتر فراهم کند یا خیر؟

اعمال قواعد رفتاری مشابه در جاده :

اطمینان حاصل کنید که فرزندتان می داند مسافرت پیش رو به این معنی نیست که او می تواند رفتارهای اشتباه را بدون پیامد تجربه کند ؛ و قواعد مختص به خانه است. لگد زدن به برادر کوچکتر، بی توجهی به شما زمانی که او را برای کاری صدا می کنید به عبارتی خود را به نشنیدن زدن، نافرمانی اگر چه تغییرات رفتاری بچه ها در زمان مسافرت همواره یکی از دغدغه های خانواده ها است اما می بایست ثبات برنامه های رفتاری شما را در چه در زمان مسافرت و چه در منزل بداند.

رعایت این موارد و گرفتن راهنمایی از روانشناسان، پیش از سفر از این رو الزامی است که شرایط بازگشت مجدد کودک به مدرسه بعد از تعطیلات برای معلمان و به طور کلی کادر مدرسه آسان شود زیرا همکاران من در مدرسه و در بحث تعلیم و تربیت به خوبی به رفتارهای کودکان پس از گذراندن تعطیلات واقفند. از این رو امیدواریم کودکان شما این ایام را با لذت توام با مقررات سپری کنند .

هر گونه استفاده از مطالب این وبلاگ منوط به اجازه وبلاگ نویس می باشد. و با درج مشخصات و منبع( وبلاگ) و لینک به وبلاگ بلامانع است.


گلدان...
ما را در سایت گلدان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : گل گلدون goldan بازدید : 464 تاريخ : شنبه 12 فروردين 1391 ساعت: 6:20