اصول خبرنویسی در رادیو، تلویزیون و آنلاین

ساخت وبلاگ
دوستان من به تازگی در دوره متوسطه آموزش "آشنایی با حرفه روزنامه نگاری" در سایت درسنامه ثبت نام کردم و این تازه اولین ایمیلی هستش که دریافت کردم و به ترتیب از این به بعد همین جا قرار میدم همه رو میتونید شما هم همراه من درس به درس این دوره ها رو دنبال کنید،اما اگر مایل به دریافت این درسها به صورت روزانه از طریق ایمیل هستید یک ایمیل بدون متن به [email protected] ارسال کنید.

شروع درس اول - خبرنویسی یکی از مهمترین وظایف یک خبرنگار است و اغلب روزنامه‌نگاران نیز همواره با خبر یا خبرنویسی سروکار دارند، اما خبرنویسی برای هر نوع رسانه‌ای متفاوت است.

به عبارت دیگر ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها و امکانات هر رسانه و نیز شیوه‌ی بهره‌برداری متفاوت مخاطب از آنها سبب می‌شود تا نوع تولید محتوای رسانه‌ای و در نتیجه خبر در آنها متفاوت باشد.

مثلا در رسانه‌های آنلاین ما با چند رسانه‌ای (Multimedia) سروکار داریم که امکان سرعت عمل در به روز کردن یک واقعه‌ی مهم در کمترین زمان را دارد، این در حالی است که معمولا در یک روزنامه اگر خبر بسیار مهمی رخ داده باشد، انتشار چاپ دوم یا شماره‌ی فوق‌العاده حداقل چند ساعت زمان می‌برد و در ضمن تابع شرایط و ضوابط توزیع است.

در رادیو صدا و در تلویزیون تصویر مهمترین عوامل اطلاعاتی هستند، بنابراین خبرنویسی برای هر کدامیک از این رسانه باید معطوف به سازوکار و عملکرد این نوع رسانه‌ها باشد.  در این درس ابتدا قابلیت‌ها و امکانات هر رسانه در ارتباط با خبر را مرور می‌کنیم و بعد به اختصار درباره‌ی شیوه‌ی خبرنویسی برای هر کدام توضیح می‌دهیم.

اینترنت

خبررسانی در رسانه‌های آنلاین چند مشخصه‌ی اصلی دارد که دلیل توجه و استقبال مخاطبان به سایت‌های خبری نیز است:

  1. در اینترنت سرعت عمل بیشتر است و امکان خبررسانی با یک گروه کوچک‌تر و امکانات کمتر هم وجود دارد.ما را در سایت گلدان دنبال می کنید

    برچسب : نویسنده : گل گلدون goldan بازدید : 425 تاريخ : دوشنبه 7 فروردين 1391 ساعت: 15:49