چگونگی کار با صدا

ساخت وبلاگ

ضبط و ویرایش صدا
برای یک کاربر عادی راحت ترین راه ضبط صدا استفاده از گوشی موبایل است. معمولا گوشی ها امکان ضبط دارند و کاربر می تواند فایل صوتی ضبط شده را برای استفاده مورد نظر خود به کامپیوترش منتقل کند.

روش دیگر ضبط صدا استفاده از دستگاه های کوچک پخش موسیقی مانند MP3 Player  است. اما همه ی آنها قابلیت ضبط صدا ندارند و کاربر باید برای فهمیدن این موضوع به راهنمای مشخصات دستگاه خود مراجعه کند. همچنین بعضی از MP3 Player‌ها قابلیتی به نام ضبط Line-In دارند که اجازه می دهد کاربر با اتصال آن به دستگاه دیگری مانند تلویزیون یا ضبط صوت صدایی را که آن دستگاه پخش می کند ضبط کند.  البته در هر حال ممکن است این ابزار کیفیت خوبی برای ضبط نداشته باشد و کاربر برای کارهای حرفه ای تر بخواهد از ضبط حرفه ای خبرنگاری استفاده کند.

همچنین با استفاده از نرم افزارهای ویرایش صدا و با اتصال یک میکروفن به کامپیوتر یا استفاده از میکروفن داخلی لپ تاپ، کاربر می تواند هر صدایی را ضبط کند. این نرم افزارها را می توان به صورت رایگان دانلود کرد یا بعضی را خریداری کرد. Adobe Audition ،Audacity و Sound Forge مثال هایی از این نرم افزارها هستند.

پس از ضبط صدا نوبت ویرایش آن است. معمولا برای استفاده از فایل صوتی به همه ی صدای ضبط شده نیازی نیست. همینطور ممکن است مواردی اشتباه در فایل باشد که کاربر بخواهد آنها را حذف کند. بنابراین با استفاده از نرم افزارهایی که در بالا ذکر شد، می توان فایل صوتی را ویرایش کرد. استفاده از این برنامه ها در سطح مقدماتی معمولا ساده است. به این ترتیب که کاربر می تواند با کمک ماوس یا کلیدهای مشخصی قسمت هایی از صدا را ببرد و پاک کند.

انواع فایل های صوتی
فایل های صوتی نیز مانند همه ی فایل های دیگر بسته به کیفیت و نوع ذخیره سازی انواع مختلفی دارند. دو نوع فایل رایج به صورت WAV و MP3 هستند. معمولا هر صدایی که کاربر با ابزارهای مختلف ضبط می کند به صورت WAV ذخیره می شود. در این فایل همه ی اطلاعات صوتی حفظ می شود و طبعا به همین دلیل کیفیت بالایی هم دارد. از طرف دیگر در فایل های MP3 نوع ذخیره سازی طوری است که همه ی اطلاعات را حفظ نمی کند و به این ترتیب این نوع فایل ها حجم و کیفیت کمتری دارند. کاربر می تواند هنگام ویرایش، بسته به اینکه چه نیازی داشته باشد فایل صوتی را به صورت WAV  یا MP3  ذخیره کند.

آماده سازی فایل های صوتی برای ارسال یا آپلود
در فرستادن یا آپلود فایل های صوتی و موسیقی مهمترین نکته حجم آنهاست. اگر کاربر فایل را خودش آماده کرده باشد باید برای فرستادن آن به صورت ایمیل یا آپلود آن در اینترنت فایل را با تبدیل به MP3 با حجم کمتر تهیه کند. اما ممکن است فایل موسیقی قابل تغییر و دستکاری نباشد، در این صورت می توان با زیپ کردن آن کمی از حجم فایل ارسالی کم کرد. همچنین برای فرستادن چندین فایل به طور همزمان زیپ کردن فایل ها در یک پوشه کار را راحت می کند.

دریافت و ارسال فایل های صوتی
فایل های صوتی را می توان مانند همه ی فایل های دیگر همراه ایمیل ضمیمه و ارسال کرد یا همراه ایمیل آنها را دریافت کرد. روش کار درست مانند همه ی فایل هاست. تنها با توجه به حجم نسبتا بالای فایل های صوتی نسبت به فایل های قبل، باید به سرعت و محدودیت حجمی اتصال اینترنت فرستنده و گیرنده توجه شود.

در این موارد کاربر ممکن است در سرویس ایمیلی که استفاده می کند نیز با محدودیت مواجه شود. سرویس های ایمیل معمولا برای فایل هایی که به هر ایمیل می تواند ضمیمه شود محدودیت حجمی می گذارند. برای مثال این محدودیت برای سرویس جیمیل 10 مگابایت است. بنابراین کاربر باید به حجم فایل های صوتی که می فرستد دقت کند تا با مشکل مواجه نشود.

هرگاه حجم فایل های ارسالی از ظرفیت سرویس ایمیل کاربر بیشتر باشد یا بخواهد فایلی را در دسترس تعداد زیادی از افراد بگذارد، سرویس هایی مانند 4Shared برای این کار وجود دارند. کاربر می تواند با ثبت نام و ایجاد شناسه کاربری در این وب سایت، فایل هایی را که می خواهد در این سایت آپلود کند. وجود قابلیت جستجو در آن اجازه می دهد که کاربر هر فایلی اعم از موسیقی و فیلم را برای دانلود پیدا کند. محدودیت آپلود هر فایل برای کاربرانی که از سرویس رایگان آن استفاده می کنند 200 مگابایت است که اندازه ی مناسبی برای نیازهای معمول کاربر عادی است.

پادکست

پادکست (Podcast) برنامه ای رادیویی یا مشابه آن است که دیجیتالی ضبط شده و جهت دانلود کردن برای دستگاه های شخصی پخش صدا در اینترنت گذاشته می شود. سایت های رسانه ای و همینطور موسسه ها و دانشگاه ها از این روش برای انتشار برنامه ها و سخنرانی ها استفاده می کنند. کاربران می توانند با دانلود این فایل های صوتی بر روی کامپیوتر شخصی بدون نیاز به اتصال بعدی به اینترنت برنامه های مورد علاقه ی خود را گوش دهند.

همچنین هر کاربر اینترنت با همان امکانات ابتدایی می تواند یک پادکست تولید کند که به طور روزانه یا هفتگی یا گاه به گاه آن را به روز می کند. این برنامه ها می تواند نظرات شخصی، مصاحبه، موسیقی یا گزارش باشند و مدت زمان آنها نیز بسته به نوع کار می تواند از یک دقیقه تا چندین دقیقه باشد.

نحوه ی انتشار پادکست می تواند به سادگی و بر روی وبلاگ شخصی کاربر باشد. سرویس های وبلاگی معمولا اجازه ی انتشار حجم محدودی از فایل صوتی را در اختیار کاربر قرار می دهند. اگر حجم برنامه های مورد نظر بالا باشد، کاربر می تواند با آپلود آنها بر روی سرویس های به اشتراک گذاری که در بالا ذکر شد، در وبلاگ خود از آنها استفاده کند.

در انتشار و به اشتراک گذاشتن فایل های موسیقی درست مثل همه ی موارد دیگر باید به کپی رایت توجه شود. برای مثال انتشار آلبوم های موسیقی مصداق نقض کپی رایت است. در صورت عدم توجه به این مسائل، ممکن است کاربر با مشکلات قانونی مواجه شود.

گلدان...
ما را در سایت گلدان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : گل گلدون goldan بازدید : 495 تاريخ : دوشنبه 7 فروردين 1391 ساعت: 15:49